2010. június 4., péntek

Haladjunk tovább...

Ki írta az alábbiakat:

"Dr. Petényi Géza, európai hírű gyerekgyógyász, a szabadkőműves alapítású Fehér Kereszt Gyermekkórház - ma: SOTE II. Gyermekklinika a Tűzoltó utcában - igazgatója, családunk barátja volt. A legenda szerint egyéves koromban, amikor tüdőgyulladásban a véghez közeledtem - még nem volt antibiotikum -, ő mentette meg az életemet. Mint Karinthy barátja, tagja volt a Gézák székének. Az Utazás a koponyám körül lapjain megemlékezik róla. Anyám egy életen át szerelmes volt belé, természetesen csak plátóian. Ez nagy mutatvány lehetett, mert Petényi híres nőfaló volt, méghozzá olyan tehetséges, hogy elhagyott szeretői is imádattal emlékeztek meg róla. Soha nem tudtam rájönni, hogyan hozta létre ezt a csodát. Halálának első évfordulóján anyám beavatott egy szép tervébe: egy szál fehér rózsát visz a sírjára, s mellette meggyújt egyetlen fehér gyertyát. Sírva jött haza. Mire odaért, már legalább harminc rózsacsokor borította a sírt, és megszámlálhatatlan gyertya égett. És még mindig jöttek a nők."...

Bocsánat, hogy ilyen sokat idéztem, de...
Szóval a kérdésem, hogy ki írta és mi a mű címe?

Mit gondoltok, hogy legyen a "díjazás"? Én a 3 pontot összegyűjtőknek tiffany-apróságot ígértem, még a játékom indulásánál, de az még nem jött össze senkinek! Úgy gondolom, ha összejön, akkor teljesítem, de beleszámít a blogom játékának megfejtése is! Aztán "szétszedhetjük", mert az irodalom önállósult..., én meg maradok a blogjaimnál. Jó lesz így?

11 megjegyzés:

  1. Megint csak tipp: Karinthy M. Ördöggörcs.

    VálaszTörlés
  2. Sajnos nem!:( Nagyon szeretem a történeteit... Még várok, hátha valaki kitalálja!:)

    VálaszTörlés
  3. Én ezt már valahol olvastam...ez biztos.De, hogy hol?

    VálaszTörlés
  4. Törd a buksid, menni fog!:) Legfeljebb segítek egy kicsit, de akkor meg rögtön kitaláljátok! Keres, kutass!!!

    VálaszTörlés
  5. Én egy nőre tippelek....mondd már meg....

    VálaszTörlés
  6. Nem nő...
    Író-pszichológus, nemrég vesztettük el!:( Ebben a könyvében csak olyanokról ír, akik már nincsenek köztünk, no, meg magáról!
    Utolsó próbálkozás, aztán megmondom!

    VálaszTörlés
  7. Akkor csak Popper Péter lehet.

    VálaszTörlés
  8. Talált!!!! Gratulálok Eta!
    Popper Péter: Holdidő Ajánlom mindenkinek, nagyon olvasmányos, "sztorizós" - csúnya szó, bocs, én imádom! Van még Napidő is!:)

    VálaszTörlés
  9. Köszi :o) de nem érdemlem meg a pontot ennyi segítség után.

    VálaszTörlés