2010. július 23., péntek

40 fok árnyékban…

Időnként jól jön egy-két ötletes jégkocka-variáció, amellyel nemcsak vendégeinket, hanem magunkat is megörvendeztethetjük. A vendéglőkben és bárokban megcsodált szépen átlátszó jégkockát mi is elkészíthetjük. Egyetlen trükkje van csupán: forralt vízből kell készíteni. A jégkockát bármivel ízesíthetjük, csak a fantáziánk szabhat határt.
A vízbe, amelyet fagyasztani kívánunk, tehetünk pár csepp gyümölcslevet (citrom-, narancs-, körte-, almalevet stb.). Ezek különleges ízt kölcsönöznek a kis jégtömböknek. Ha az íz mellett színt is vinnénk bele, szörpöt keverjünk a fagyasztandó vízbe! ĺgy még házi nyalókát is készíthetünk: a félig fagyott jégkockákba pálcikát szúrjunk.
Ha nem akarjuk halálra vizezni hűteni kívánt italunkat, észíthetjük magából az italból is a kockákat. Bátran fagyasztható a sör, a bor, a martini. (A magas alkohol- és cukortartalom miatt a tömény szeszek ebből a játékból sajnos kimaradnak.) Érdekességként hat, ha lefagyasztott gyümölcsöt dobunk az italba. Ez ugyanúgy lehűti a folyadékot, s olvadás után fogyasztható is a kiolvadt gyümölcsdarabka (málna, dinnye, cseresznye, meggy, ribizli)
(Kép: http://www.beatbull.net/hun/0323.html)

2 megjegyzés:

  1. Finom ital :)
    Jól esett ebben a hőségben.
    Annak pedig külön nagyon örültem , hogy végre született egy bejegyzés.

    VálaszTörlés
  2. Remélem, még ezen a nyáron kipróbálhatom a frissítő ötletességek valamelyik formáját! Későn érkeztem, az időjárás közben lehűlt, így a gyenge torkúaknak - átmenetileg - forralt bort ajánlanék!:)))

    VálaszTörlés